Torsdag

Bloggen har fått kommit i sista hand nu ett tag när man har så mycket i skolan. Blev precis klar med USA papprena nu för nån timma sen så i morrn skickas dom in! :O

Skola - parlamentet. Mkt kul måste jag säga :)



Efter skolan bar det av till Ellens café med Putte och Ellen, vi fikade och snackade en del :) Efter ett tag gick vi upp till Ellen och runt 5 så gick jag till barnträningen.




Dagen avslutades med fristående träning på rosta. Vi körde piruetter och balanser annars flummade jag mest med Therese :) avslutade med lite styrka.

puss och godnatt<3

morgon

Vaknade 08.00 av att Torsten stod nere i hallen och skällde. Då blir man glad! Kunde iaf somna om nån timme men sen var man vaken. Kl. var 09.00 och skolan började 11.15.. Vad gör man då? man mysar-ner sig totalt och käkar största frukosten framför TV:en :) Sen han jag med att fylla i de mesta av USA pepprena så i dag skickas dom iväg!! :O





semeldagen

Lektioner fram till lunch, sen var det coach tid. Jag och Ellen taggade till med att gå ner till hälls och inhandlade varsin semla:) sen taggade  vi photoshop! gick vell sådär men det var gott med semla.


När jag tyckte att det var dags att åka så kom vi på den briljanta idén att åka hem till Ellen och ta en semla nere på kafét i hennes källare, myys på hög nivå!


Efter vår andra fika för dagen så gick vi upp till Ellen och pluggade lite, sen var det bara att ta bussen direkt till dansen. Tack för en bra dag !

puss <3




Måndag

Vaknade i tron om att min väckarklocka var kunglig. (fråga mig inte) Efter att jag äntligen hade fattat vad det va som lät så klev jag upp. Älska mornar när man har förberett allt kvällen innan, man känner sig så lugn och avslappnad :) Sen var det ju första skoladagen efter lovet som väntade.. inte så farligt faktiskt, skolan är kul ! :) Vi började med engelska där vi fick börja på andra delen av vårat energiarbete; parlamentet. Vi ska lära oss massa fakta och statistik om olika kraftkällor och sedan vara redo att debattera om dem :) Lektion nr. 2 var företagsekonomi! Vi fick träffa vår nya lärare: Andreas. Det kan inte bli så mycket bättre! Vilken lärare är inte bra om man får leka och ha kul på lektionerna? Vi lekte en portätt bildstävling, sen en sifferlek och tillsist en typ av kropp mot kropp:) Vilka vann? haha xD Vi fick sluta en halvtimma tidigare vilket innebar att vi hade en halvtimmas hål, vad gör man ? Jo startar snöbollskrig! hah, det va en rolig upplevelse xD

 - lunch -

Lunchrasten spenderades i soffan med massa folk bl.a. Ellen! vi kollade på sex drive. Sista lektionen var matte och eftersom vår vanliga lärare har lyckats paja knät i en skidbacke så hade vi Janette. Den lektionen tog också slut och dan var över. När jag skulle åka buss hem hittade jag inte busskortet så det var bara att betala bussen för att senare kommaihåg att man lagt kortet i en annan ficka... Resten av dagen har jag mestadels tittat på TV, pluggat och käkat :)

tkt att det passade bra med en sommar bild :)


puss<3

Söndag

Fredagskvällen spenderades med Ellen på bion, vi kollade på Bedtime Stories. Den var vell ganska bra :) Ellen är världens bästa! Lördagen spenderades i Striberg på 40 års kalas. Jen och Jo:s mamma fyllde! Mkt trevligt!.
Sen blev det hem till Fanny en kortis. När vi skulle gå hem ringde Elina och tkt att vi skulle komma hem till henne och kolla på film så de gjorde vi :) Vi kollade på Evan Den alsmäktige :) Eller ja, jag sov, elina kollade och sov och ellen sms:ade xD Sen vandrade jag och Ellen hem i snöstormen. När vi kom hem kollade vi på Chindlers List ett tag. När vi äntligen skulle sova så var ingen av oss trötta så vi låg och snackade i flera timmar, myys'

När kl. var kvart i tolv kom pappa in och väkte oss. Jag skulle på barnträning halv 1 :P Våra barn är bäst ! xD
Nu sitter jag iaf här och ska snart till Brunnskolan för att lära ut ett fristående.

Puss <3

Barnvakt

Idag ringde väckarklockan kl. 8. Barnvakt var dagens uppgift:) Efter att ha letat ihjäl sig efter cykel nykeln utan resultat så fick jag gå till Janne och Helene. Att jobba som barnvakt till Amandus är som att få pengar för att titta på TV xD. Lunch serverades det hos Farmor och farfar. Nu 500kr. rikare sitter jag i mon säng och har nyss varit hemma hos lisa och lömnat en madrass. Träffade även Elina en väligt kort kortis nyss när hon var här och hämtade sina grejer. Nu ska jag städa och sen bär det va till Ellen!


Torsdag

Näst sista dan på lovet (om man inte räknar med helgen) spenderades tillmesta dels med Ellen Heldert :) Vi bakan kalddmuffins och gjorde ingenting. När det började bli kväll ringde vi in förtärkning, Fanny Aronsson. Vi lekte modeller hela kvällen tills vi fick besök av två unga killar:) En mkt trevlig och rolig kväll :) TACK!
I morrn blir det barnvakt åt Amandus, hör av er om ni vill hälsa på!


Erika

Började dagen med att gå på stan med Lisa och Elina, innhandlade en svart skarf på MQ och en vit stickad tröja på Bik Bok, sen var det hem och fixa sig för att dra till Erika.


amerikanska pannkakor

Lite sena uppdateringar jag vet men här kommer det lite iaf.

Söndagkvällen spenderades med Elina, Rasmus och André. Vi var hemma hos mig; kollade OTH, sanckade och flummade:) Kvällen avslutades med ett snöbollskrig mitt i natten ute på gatan. xD När dom hade gått kom Lisa, vi sov alla tre i min säng (trångt). När vi vaknade bestämde vi oss för att göra amerikanska pannkakor till frukost, GOTT!!



Resten av måndagen spenderades på eyrabadet med älsklingarna, vi badade, solade och bastade :)

puss på oss! <33

längdskidor

I söndags var jag och Elina i Ånnaboda och åkte längdskidor. Det var Elinas idé och ganska oväntad eftersom vi inte har åkt längdskidor sen mellanstadiets friluftsdagar xD Vi var ändå ganska duktiga måste jag säga och det vara bara jag som rammlade en gång annars stod vi på benen :) Vädret var perfekt, vi hade fika med oss och hela dagen var så mysig så :)



och här kommer bilder från lördagen












fredag kvällens bilder

Här kommer lite bilder från helgen:







puss på en mkt bra kväll :) <3<3

Ås in my heart

Sitter för tillfället hemma hos Ellen och kollar melodifestivalen med Elina.
Här kommer en resumé av helgen:

Efter man hade käkat upp geléhjärtanen från Sanna och hoppat på bussen hem till Ellen så drog vi iväg till resecentrum för att ta Nora bussen till Johanna och Jennifer. Vid busshållsplatsen träffade vi Jennifer och Mitch vilket var tut för annars skulle vi aldrig ha klarat att hoppa på rätt buss, än mindre att gå av den på rätt plats :P



När vi kom fram så var Johanna och Fille där, det blev Pizza och massa snack :) Efter maten så laddade vi upp med chips, filtar, kuddar och filmen Låt den rätte komma in. 


När filmen var slut var vi en aning skakade men det var en väldigt bra film måste jag säga och jag kan förstå folk som tkr att det finns en irriterande likhet mellan Låt den rätte komma in och Twilight. Nästa film på schemat var The boy in the striped pyjamas. En väldigt, väldigt, väldigt rörande film. Den hadlade om en pojke vars pappa var en högt uppsatt soldtat och nazist. Dom flyttar till ett hus nära ett konsentrationsläger. Pojken smiter ut och träffar en pojke i samma ålder som bor i konsentrationslägret. Dom blir bästa vänner och en dag bestämmer sig Pojken för att hjälpa sin nyfunna vän att hitta sin pappa inne i lägret. Så han tar sig in i lägret där de hamnar i gaskammaren..

Inte ett öga tort i rummet efter den filmen. Efter en liten snackpaus och byte av sittpositioner så körde vi igång med tredje filmen för kvällen vilket var; Sex drive




Innan vi somnade runt 3 halv 4 så han vi med att ta lite natt pizza:) En mycket trevlig kväll måste jag säga.
Alla vaknade runt 11 på morgonen efter; Alla Hjärtans Dag :) Vi käkade frukost med nutella och massa mackor + lite chips och bakelser. Sen var det ut i snön som gällde :) Vi lekte i en lekpark och hoppade runt lite på isen. Bilder kommer sen. Efter att ha blivit rejält nerkylda gick vi hem och käkade lunch som mamman i huset hade lagat till oss:) Vi åt framför mean girls, efterätt blev glass och sen somnade vi som barn i soffan, iaf jag och Ellen :P
Kl. 19.00 tog jag och Ellen buss hem till staden. På bussen träffade vi Putte (och Henke) trevligt :)
Nu sitter vi här hos Ellen och medans jag skrev inlägget så har melodofestivalen slutat och vi kollar på The perfect man:)

Puss och Glad allahjärtand dag <3



Godis

Fick nyss en glad överaskning! Sanna kom in med en skål full med gelé hjärtan! Det är ju faktiskt alla hjärtansdag i morrn:) Nu ska jag snart ta bussen till Ellen.


loov

Sitter på Svenskan, vi är 5 st här och snart bär det av till Johanna och Jennifer :) det kmr bli föör mysigt'
Innan jag tog mig till skolan så han jag cykla till Almby Skolan, där fick jag lite kopior på min journal och en timplan. Måste ha de för att kunna fylla i mina papper till USA. Med tanke på att det är fredag den 13:e så tyckte jag att det hade gått alldeles för fort och smidigt för att vara sant. Och innan jag hade tänkt klart den tanken så slirade jag på cykeln och var på väg att stå på näsan, dock räddade jag mig själv men jag fick hoppa av cykeln i farten. Lite halft skrattandes åt ironin i det hela så cyklade jag vidare hem. Hemma hade Torsten bestämt sig för att han skulle käka upp en hög fakturor :S

Började skolan med Idrott, vi lekte, jag var förvirrad, jag skrattade :) Sen var det lunch, taco gratäng/soppa. Nu sitter jag här på svenskan och ska snart skriva klart min text om vattenkraft :)


Puss och kram <3

Lite små panik + lov!

Nu äntligen har jag efter många avancerade saker fått min dator att fungera, stolt* Det är fredag den 13:e och dagen har börjat så bra som det kan bli :) peppar peppar. Gårdagen spendaredes i skolan, stannade och pluggade på coachen med Ellen och Johanna, sen bar det av till Sport Centret (??) för att träna lite boxning (eller nått) med en grupp tjejer från skolan. Det var helt värt det ! Man hade ett leende på läpparna hela tiden + att det var jobbigt som fan :)



Har inte tid och skriva så mkt mer, ska göra mig iordning och sen så ska jag vandra iväg till Almbyskolan för att försöka få ut min Journal. Det skulle egentligen inte jag ha gjort för skolsystern på TBS skulle ha fixat den tills i går men det gjorde hon aldrig, så nu har jag lite panik över hur jag ska få tag på vilka datum jag har tagit alla sprutor! :S

puss puss <3

som en uppenbarelse

Var nyss ner till Pressbyrån med dom under bara, Eric, Putte och Therese. Jag stod en långstund och funderade över vad jag skulle köpa. Therese hade redan handlat och de andra ville gå tillbaka. Jag kände mig lite halvt stressad och utbrast att jag kan ju inte tugga nått med den här jävla tandställningen, när jag vändapå mig för att jag skulle gå ut så ser jag Nöt-Créme! Hur bra är inte de? Eric konstaterade att det var det perfakta godiset för mig så jag köpte två små påsar :)


kartong

Sitter i Konferensrummet med Ida och Therese, vi ska egentligen jobba med projektarbetet men ingen orkar. Vi kommer att få jobba arslet av oss på lovet :S I morrse var jag och Ida hos läkargruppen för att se om TBC testet var negativt, och de va det. :) Sen gick vi förbi skolsystern för att fylla i datum när vi har tagit sprutor i skolan men dom hade inte skickat iväg mitt papper till Almby så journalen hade inte kommit så nu måste jag fixa så at jag kan få ut den själv och fylla i papprena själv. :S

Vi hade nyss engelska redovisning. Man skulle redovisa en sheakspear pjäs och vi hade valt sterilt tema. Se själva:



I morrn bär det av till Nora (eller ja Ås) med girlsen :) 
pusspuss<3

pulka

Onsdag, jag och ida åkte till Österpraktiken för att ta spruta men Idas spruta fanns inte så det blev bara ja som tog min Gardasil spruta. Känndes jätte konstigt, det gjorde inte ont men hela armen blev alldeles tung på en gång. Verkligen en skumm kännsla. Slutade skolan kl. 16.00 med två timmars företagsekonomi, sista lektionen innan vi får vår riktiga lärare :) hoppas att han är bra, annars kommer vi inte fatta nångon ting.

Efter skolan åkte jag hem till Ellen för att hon skulle byta om till lite varmare kläder. Vi skulle åka pulka. Hemma hos Ellen så fikade vi med hennes mormor och morfar och gjorde ordning oboy. Sen tog vi bussen hem till mig där vi mötte upp Elina. Sen var det kullarna som gällde.

För kul hade vi men mn fick ont i rumpan som fan! Tänkte att bilderna skulle beskriva lite bättre så här kommer det några bilder :)


Koll på läget?

Sitter på företagsekonomin och lyssnar på hur stor kontroll Mc Donalds har på sina restauranger. Kan man ha för mycket kontroll? tydligen kan man det.

Gårdagen spenderades tillmestadels med Lisa. Träffade henne på stan efter skolan, vi gick och fikade på Bell´s. Sen gick vi runt på stan lite, hon köpte en massa men jag har ingen pengar....
Vi tog bussen hem till Lisa, hon klippte lugg på mig. Blev fin fint :) 
Dags för dans och lisa följde med och kollade på raggan . Vet inte om jag ska fortsätta på raggan..
Sen var det i alla fall show och de är kul (:

pusspuss

Helgen

Hejsan.

Nu äntligen kommer det lite bilder från helgen som spenderades tillmestadels med de två underbara människorna Anna och Ellen. Det var fredag och svenskan var inställd så jag följde med Anna och Ellen hem till Anna. Efter en kort stund sprang vi ner till Gröna Grodan för att ta oss en fika. Även Ellens kompis Linus var med.

Italiensk klass och LatteEllen

Hela fredags kvällen spenderades hemma hos Anna. Johanna kom lite senare och vi beställde pizza till kvällsmat.
Senare på kvällen kom det några killar + Fanny och Fille, En trevlig kväll kan man säga :)




Efter många om och men somnade vi runt 5. Vaknade runt halv 9.. Hjälpte Anna å tvätta och städa lite sen tog vi en promenad upp på stan. Vi fikade på Kompassen och sen köpte vi hårfärg till mig och Ellen. Gick hem till Anna och fägade mitt hår mörk brunt. Bilder kommer sen när jag har hämtat min kamera hos Janne. Sen var det dags för mig att gå hem till Janne och Helene för att fira Jannes 41 år dag :) Trevlig, speciellt att träffa Erika! (bilder kmr)

<3

Vinter

Måndag = snö! hur glad blir man inte när man vaknar upp och inser att allt är täckt av snö? Det är så ljust och vitt ute så man går runt och är aldeles hög på ljus :) Efter en dag men mkt snö innanför kläderna och ett nyfärgat hår så är veckan igång och snart är det sportlov!

Jag har redan en massa inplanerat, bara hoppas på att allt blir av. Vad ska folk göra på sportlovet då?
Men innan lovet är det en hel vecka kvar med massa skolarbete, i morrn är det excelprov, man ligger sjukt långt efter i matten för att vi har jobbat med projektarbete. Och ja, projektarbetet ligger man också efter i. Det blir att jobba som fan den här veckan, host*

Nu sitter jag i allafall utomhus! på min trapp men täcke på mig och en kopp the. För mysigt men fingrarna håller på att frysa sönder så jag ska snart gå in igen och plugga lite hade jag tänkt. Snart hoppas jag även att jag har ork att lägga upp lite bilder från helgen.
Och för er som längtade efter ett One tree Hill avsnitt i morrn så blir ni besvikna, min kära vän Kajsa berättade för mig att det är uppehåll i en månad fram till 9 mars...

Vad har man mer gjort i dag då., just var och tog ett TBC test eller vad det nu heter, på läkargruppen. Det sved lite men annars var det helt okey.


snoooz

Snoozade i sömnen, inte bra. Som tur var vaknade jag efter att jag hade stängt av veckarklockan typ 5 gånger. Hann dock med bussen ändå, för vem var duktig och för packade allt i går kväll? JAG :) Pakningen består av en ryggsäck (orkar inte med min data-axelväska längre) och en handväska, båda fullpackade med kläder och smink :) Ska på stan först med Anna och Ellen och sen ska vi direkt hem till Anna.

Nu sitter jag här och väntar på att som ska sluta. Skulle egentligen ha haft svenska, menicke sa nicke, tydligen så har P-J fått springa hem och kolla till sin källare för tydligen luktade det rök där .. xD stackarn. Hoppas inte hela huset brinner ner. :S

Snart slutar miffona och då drar vi!! Helg :)

puss och kram <3


hälsoundersökning

Torsdag.'

Bussen till skolan, träffade en gamal bekant från Kryddan tiden. Hon heter Maria tror jag, träffade henne för inte så länge sen på conventum när jag praktiserade. Vi snackde massa om studentet (hon tar studenten i år), vad man skulle göra efter gymnasiet m.m. :)
Skolan började med engelska, vi fortsatte med vårat sheakspear arbete xD Det blir vell som det blir men :P
Lektionen avbröts med en föreläsning av en snubbe från skolledningen, vi fick se resultaten av enkäten vi fyllde i förra terminen.

Sen var det hälsoundersökning för mig. Tog bussen till Österpraktiken ~hälsounderökning~ bussen tillbaka till skolan.
Han med en timmas jobb med projektarbetet och sen var det lunch, pankakor med grädde och sylt :) Sen var det slut på dagen, stannade på coachen med Ellen för att jobba lite projektarbete.

Nu är jag hemma och ska snart i väg och träna massa barn :) sen blir det frisående träning.

puss <3

Tjokis-dag nr. ...

Tjokis-dag nr. 1000!
Skönaste dagen på länge, vakade kl. 08.20 av ett sms, blev först skiit sur, hade sovmorron till 12.50. (iaf trodde jag de)
I sms:et stod det go´morron go´morron - från Elina. Det sura humöret var bort och ersatt med ett leende, hur söt får man vara?  
En till positiv sak med sms:et från Elina var att jag såg Idas sms om hur vi började kl. 11.15 ist för 12.50!

Så tack Elina, annars hade jag kommit försent! :P

Skolan började med Naturkunskap, vi jobbade på vårat projektarbete. som btw suuuger! Sen var det lunch.
Dagen avslutades med 2h företagsekonomi. Har ju fått en ny lärare, Micki. Han är vell bättre en den förra men inte mer än så. Det ända jag lärde mig under lektionen var att han lät som Loket och han hade en sjukdom som gjorde att han viskade hela tiden xD iaf, han ta en sväng förbi pressbyrån under lektionen också, inhandlade B&J och kaffe :)


heeeeeeej alex

heej Ida :)

daaaaah , va händer jao?

inte mycket min docka :) sj?

okej skrollan

vad ska vi göra sen yao?

vi ska gå till morfar? :)

ja det kan vi vell, vart bor han ?

det låter ju sviiiiiiinbra mina små kycklingar

han bor i slottet?

utan barmhärtighet tvingade min goda väninna alexandra att skriva dessa välformulerade ord. utan barmhärtighet tänker jag, eric fiedler http://fiedeli.blogg.se, avsluta denna mening.

och sen glöm inte den bästa av dom alla http://idabergstrom.devote.se

byebye
pöss
kram
lite choklad
kanonkul

U.S.A

Nu är det på rikigt, har fått veta att man får bo hos Stefan och Litsa vilket är en stor lättnad. Nu är det verkligen nära och snart så finns det ingen återvändo. Det ända jag väntar på nu är att få en tid hos Österpraktiken för att få en hälsoundersökning men det verkar vara svårare än vad jag hade trott. Det går bara inte att få tag på dem. Det är antingen upptaget eller så är det ingen som svarar.. måste få tag på dom i morrn, det börjar bli ont om tid. Har nästan fyllt i alla andra papper men det är svårt, man ska t.ex. fylla i exakt hur många timmar man har läst varje ämne under hela skoltiden. Hur ska man veta det? + en massa frågor om hur man skulle hantera olika situationer. Det börjar bli rejält otaggat att fylla i alla pappren, det är så mycker att man inte vet vart man ska börja. Ååå jag vill bara vara klar med allt och lägga det där jävla kuvertet på posten så man slipper tänka på det mer. Jag behöver något som taggar mig men jag vet inte riktigt vad det skulle vara. Några idéer?

Snackade nyss med just Stefan och Litsa i telefon, dom ringde för att gratta Angelica men hon var inte hemma så vi snackade lite om när jag skulle komma istället. Det ska bli sjukt kul! Kan knappt vänta! Men ändå så vill jag inte åka hemmifrån men jag kmr hem snart igen :) Dom är helt två underbara människor och jag kommer bli så bra omhändertagen (hoppas jag i alla fall).

Hello

Snacka om att det var länge sen man bloggade! Första dagen i skolan efter praktiken, för kul! :) tror aldrig jag slutade skratta xD
Saknar dock Conventum, trivdes bra där och det var faktiskt väldigt kul :) troligtvis så får man jobb där också!

Asså nää jag har verkligen ingen lust att blogga, skulle bara säga Grattis till min lillasyster som fyller 15 år i dag !